Следвайте Гласове в Синдикат Образование към КТ Подкрепа излезе с остра

...
Следвайте Гласове в Синдикат Образование към КТ Подкрепа излезе с остра
Коментари Харесай

Синдикат Образование поиска оставката на Асен Василев като партиен лидер заради обидните му думи към учителите

Следвайте " Гласове " в 

Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа " излезе с остра позиция против съпредседателя на " Продължаваме промяната " Асен Василев във връзка негови думи за учителите пред Би Ти Ви в сряда (15 февруари). Синдикатът акцентира, че е " безпределно засегнат и шокиран от грозните думи " на Василев и настоя да си подаде оставката като съпредседател на " Продължаваме промяната ".
Въпросните негови думи, от които синдикатът е скандализиран, са следните: " Когато оставиш учителите да вървят с чорапогащници с дупки, обикновено е да нямаме естествени учители в учебните заведения и в този момент занапред да навлизат нови фрагменти. "
От КТ " Подкрепа " упорстват, че " хората в една страна, които не почитат своите учители, обричат страната на крах и разпад! ". Привеждат откъс от огромния древногръцки мъдрец Платон, съгласно който политик значи " умеене да се грижиш за всички жители и по опция да ги направиш от по-лоши по-добре ", като в този смисъл нападат Василев, наблягайки, че по времето, когато беше финансови министър, учителите не са били усетили в нито един миг " грижа и партньорство ".

" Вие ги сочехте, че работят минимум в Европа, Вие им казахте, че работят некачествено, Вие ги нарочихте, че се занимават с политика и им го забранихте със закон, като ги убеждавахте, че политика и политик е нещо порочно и не е за учители. Защо господин Асен Василев, не бяхте прочели най-малко Макиавели, който споделя, че политиката е познание за вярно и умно ръководство ", питат от синдикалистите.
Твърдят, че последните две нараствания на учителските заплати от предходната година не са станали по оферти на " Продължаваме промяната ", като първото е било заложено в закона, а второто е било по предложение на друга партия, евентуално визирайки Българска социалистическа партия.
КТ " Подкрепа " напомнят на Василев, че третото държавно управление на Бойко Борисов е нараснало двойно учителските заплати, като това нарастване се " обезличило " поради инфлацията, която била и по виновност и на ръководството на съдружното държавно управление на Кирил Петков.
" Затова, господин Асен Василев, нямате експертизата да говорите за българското обучение, за българските учители и още по-малко за тяхната " нормалност " и външен тип! Синдикат " Образование ", господин Асен Василев, упорства неотложно да си подадете оставката като водач на партия, като преди този момент се извините на българските учители ", акцентират още от синдиката, неизвестно по каква линия искайки оставката на партиен водач.
 

 
Източник: dnevnik.bg
 
 
 
 
 
 
 
16 Фев 20235316 Фев 202333616 Фев 20234816 Фев 202376816 Фев 202326516 Фев 2023170КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани15 Фев 202362107 Фев 2023121316 Фев 20234107 Фев 2023958
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР